Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemi, dişleri aşındırmadan veya başka yapay bir madde ile kaplamadan, dişlerin yüzeyine sürülen diş beyazlatma maddeleri aracılığı ile dişlerin yapısında oluşan sararmaların, diş koyuluklarının ve dişlerdeki lekelenmelerin giderilmesidir.

Avantajlar

  • Dişlerin beyazlatma diş hekiminizin gözetimi altında yapılmışsa ve beyazlatmanın kurallarına uyulmuşsa  son derece etkin ve güvenlidir.

  • Diş beyazlatma sonrasında dişler ve diş etleri sanıldığının aksine kayda değecek kadar  zarar görmez.

  • Dişlerin doğal yapısı korunarak rengi 3-4 ton açılmış olur.

  • Dişlerde herhangi bir aşındırılma işlemi yapılmaz, dişler her hangi bir maddeyle kaplanmamış olur.

  • Uygulaması zor değildir.

  • Estetik kaplamalara göre çok daha ekonomik bir yöntemdir.

Dezavantajlar    

  • Herkeste aynı başarılı sonucu vermeyebilir.

  • Beyazlayan dişlerde zamanla bir miktar geri dönüş olur. Dişlerin aynı derecede kalıcı beyazlığının korunması mümkün değildir.

  • İşlem sırasında dişlerde soğuk sıcak hassasiyetleri oluşabilir. Diş kamaşmaları yaşanabilir.

Diş Beyazlatma Ne Kadar Sürer?    

  • Evde beyazlatma: Beyazlatma yapılacak kişiye özel bir plak hazırlandıktan sonra, 5 gün ile 2 hafta arası değişmektedir

  • Klinikte beyazlatma: Diş hekimi tarafından 45 dakika ile 1,5 saat arasında tamamlanabilir. (Genelde tek seansta istenilen düzeye gelinmekle birlikte gözlemlenen beyazlama durumuna göre bu işlem 1-5 gün aralıklarla 4 seansı geçmemek kaydıyla tekrarlanabilir.)

  • Tek diş beyazlatma: 1 ila 4 seans


Başarı Faktörleri    

  • Diş beyazlatma öncesi kişinin çürük tedavilerinin yapılmış olması ve tartar temizliğinin tamamlanmış olması gerekir.

  • Diş beyazlatma sırasında kişinin dikkat etmesi gereken oldukça fazla şey vardır ve bunların tamamı diş hekimi tarafından hastaya detaylı ve net şekilde anlatılmaktadır.

  • Diş beyazlatma sonrası ilk bir kaç gün çok kritiktir. Bu dönemde dişler lekenlenmeye çok duyarlıdır. Dolayısıyla yeme ve içmede hekim tarafından belirtilen diyetlere özen gösterilmelidir. Renk bırakan yiyecek ve içeceklerden mümkün olduğuna kaçınılmalı, yeme ve içmeden sonra mutlaka ağız çalkalanmalı ve dişler fırçalanmalıdır. 

  • İlk bir kaç gün kaçınılması gereken yiyecek ve içecekler: çay, kahve, kola ve benzeri meşrubatlar, portakal suyu, kırmızı şarap, bira, diğer renkli alkollü içecekler, soslar, havuç, bezelye, mısır, brokoli, yeşil fasülye, bürüksel lahanası, mantar, marul, kırmızı pancar, çilek, böğürtlen, sigara, vb.